Kruche ciasto ze śliwkami
Proste i zarazem pyszne ciasto ze śliwkami. Robi się je ekspresowo i jest idealne do weekendowej kawki.
Składniki na ciasto:
Na ciasto wykładamy około 2 kg śliwek węgierek.
Polewa śmietanowa:
Ciasto pieczemy przez około 45 minut w 180 stopniach.
A najlepiej ciasto smakuje do gorącej czekolady gdy piszemy post na blogu 😊
Składniki na ciasto:
- 200 g margaryny,
- 6 łyżek mleka,
- 400 g mąki,
- 1 jajko,
- 3 łyżki oleju,
- 100 g cukru,
- cukier waniliowy,
- proszek do pieczenia
Na ciasto wykładamy około 2 kg śliwek węgierek.
Polewa śmietanowa:
- 2 jajka,
- cynamon do smaku,
- 1/4 l śmietany
Ciasto pieczemy przez około 45 minut w 180 stopniach.
A najlepiej ciasto smakuje do gorącej czekolady gdy piszemy post na blogu 😊
Komentarze
Prześlij komentarz