Zapiekana kasza pęczak

Czasem nie wiem jak wykorzystać mięso z kurczaka z rosołu. A tym razem powstał pomysł na zapiekankę z kaszą pęczak. Na dość syty obiad potrzeba niewiele i bardzo prostych składników.
  • 2 torebki kaszy pęczak,
  • mięso z rosołu,
  • pieczarki (ja użyłam około 15 sztuk) 
  • cebula,
  • tarty ser żółty (pół kostki)
  • przyprawy (sól, pieprz, papryka, przyprawa do mięsa ...)
Kaszę gotujemy według zaleceń na opakowaniu. W tym czasie obieramy z kości mięso i podsmażamy z przyprawami. Żeby nadać ostrości użyłam przyprawy do gyrosa. Podsmażone mięso odkładamy. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, a następnie smażymy i dodajemy mięso. Dodajemy ugotowaną kaszę, starty ser i mieszamy. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez około 30 minut.




 Mój głodomor był zachwycony 😊 Mam nadzieję, że i Wam przypadnie przepis do gustu 😉

Komentarze

Popularne posty