Schab pieczony z dipem pieczarkowym
Mała inwencja twórcza gdy nie ma pomysłu co zrobić na obiad. Kupiłam pokaźny kawał schabu i wtedy dopiero był problem co z nim zrobić. Schabowe odpadają, więc może pieczony.
Najpierw potrzymałam go w marynacie.
Użyłam do tego:
- około 3 łyżek musztardy,
- około 2 łyżek oliwy z oliwek (dodałam jeszcze łyżkę oliwy z suszonych pomidorów)
- zamiast miodu do osłodzenia użyłam soku z brzoskwiń z puszki
Pieczemy aż będzie miękki w naczyniu żaroodpornym 😉 U mnie było to około 1,5h w temperaturze 180 - 200 stopni.
Dodatkowo zrobiłam dip pieczarkowy.
Pieczarki rozdrabniamy i smażymy na masełku pod przykryciem, doprawiając vegetą. Do zagęszczenia użyłam serka topionego.
Zawsze o jakaś odmiana.
Życzę smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz