Pieczone pierogi z pieczarkami i serem
Kolejna odsłona pierogów. Tym razem nie gotowane, a w wersji pieczonej. Pomysł na farsz zrodził się dlatego, że akurat miałam pieczarki w lodówce. Zwykle pieczone pierogi robiłam ze szpinakiem i serem feta albo z szynką, serem żółtym oraz papryką. Ale powiem Wam, że te z pieczarkami są super 😄
Składniki na ciasto:
Składniki na farsz:
Pierogi pieczemy w 190 stopniach przez 25 minut.
Składniki na ciasto:
- 2 szklanki mąki,
- 2 jajka,
- 2 łyżki roztopionego masła,
- 1/2 łyżeczki cukru,
- sól
Składniki na farsz:
- 250 dag pieczarek,
- cebula,
- ok pół kostki sera żółtego,
- masło do smażenia
Komentarze
Prześlij komentarz