Pierogi z kaszą jaglaną
Dziś będzie pierogowo😍
Ostatnio znów miałam przestój (ale na Insta ciągle jestem 😉) więc postaram się to dziś nadrobić.
Zacznijmy od gotowanych pierogów. Długo szukałam dobrego przepisu na nie i w końcu udało się. Znalazłam taki którego na pewno będę używać z innym farszem także.
Składniki na ciasto:
Składniki na farsz:
Dalej chyba już wiecie jak się lepi pierogi ;)
W sumie nie zastanawiałam się z czym je podać, czy oblać śmietaną czy wymyślać jakiś inny sos....ale najlepsze były prosto ugotowane 😃
Ostatnio znów miałam przestój (ale na Insta ciągle jestem 😉) więc postaram się to dziś nadrobić.
Zacznijmy od gotowanych pierogów. Długo szukałam dobrego przepisu na nie i w końcu udało się. Znalazłam taki którego na pewno będę używać z innym farszem także.
Składniki na ciasto:
- 450 g mąki,
- ok. 300 ml wrzątku,
- łyżka oliwy
Składniki na farsz:
- szklanka kaszy jaglanej,
- 150 g sera białego,
- 1 jajko,
- 3 łyżki śmietany,
- sól, pieprz do smaku
Dalej chyba już wiecie jak się lepi pierogi ;)
W sumie nie zastanawiałam się z czym je podać, czy oblać śmietaną czy wymyślać jakiś inny sos....ale najlepsze były prosto ugotowane 😃
Komentarze
Prześlij komentarz