Beza z bitą śmietaną i borówkami
Obiecałam i zrobiłam - urodzinowy tort bezowy 😊
Beza to dość trudny temat. Przyznaje szczerze, że nie zawsze potrafi mi ona wyjść kruchutka. Ale mimo to uwielbiam ją jeść 😛
Składniki na bezę:
Piekarnik nastawić na 175 stopni, a zaraz po włożeniu bezy zmniejszamy na 150 stopni i pieczemy przez 90 minut. Proponuje zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i jeszcze ją suszyć. Po upieczeniu nie wyciągamy jej tylko zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Składniki na krem:
Gwarantuje Wam, że nawet jeśli beza się nie zetnie do końca będzie i tak przepyszna i wszystkim smakować.
Beza to dość trudny temat. Przyznaje szczerze, że nie zawsze potrafi mi ona wyjść kruchutka. Ale mimo to uwielbiam ją jeść 😛
Składniki na bezę:
- 5 białek
- 250 g cukru pudru
- kilka kropel soku z cytryny
- szczypta soli
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Piekarnik nastawić na 175 stopni, a zaraz po włożeniu bezy zmniejszamy na 150 stopni i pieczemy przez 90 minut. Proponuje zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i jeszcze ją suszyć. Po upieczeniu nie wyciągamy jej tylko zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Składniki na krem:
- 400 ml śmietanki kremówki
- 250 g serka mascarpone
- 1 łyżka cukru pudru
- drobne owoce do dekoracji
Gwarantuje Wam, że nawet jeśli beza się nie zetnie do końca będzie i tak przepyszna i wszystkim smakować.
Komentarze
Prześlij komentarz