Racuszki z jogurtu
Słodkie, pyszne i idealne na szybki deser😊
W misce ubić jajko ze szczyptą soli orz cukrem. Dodać jogurt i wymieszać. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Ciasto odstawić na 10 minut.
W garnku rozgrzać olej. Wrzucać na rozgrzany tłuszcz łyżką ciasto i smażyć z obu stron na złoto.
Odsączyć na papierowym ręczniku, przed podaniem posypać cukrem pudrem.
- słoik jogurtu (u mnie straciatella, może być nawet naturalny)
- 1 jajko
- łyżka cukru
- 10 łyżek mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
W misce ubić jajko ze szczyptą soli orz cukrem. Dodać jogurt i wymieszać. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Ciasto odstawić na 10 minut.
W garnku rozgrzać olej. Wrzucać na rozgrzany tłuszcz łyżką ciasto i smażyć z obu stron na złoto.
Odsączyć na papierowym ręczniku, przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz