Racuszki z jogurtu
S艂odkie, pyszne i idealne na szybki deser馃槉
W misce ubi膰 jajko ze szczypt膮 soli orz cukrem. Doda膰 jogurt i wymiesza膰. Nast臋pnie doda膰 m膮k臋 oraz proszek do pieczenia dok艂adnie wymiesza膰. Ciasto odstawi膰 na 10 minut.
W garnku rozgrza膰 olej. Wrzuca膰 na rozgrzany t艂uszcz 艂y偶k膮 ciasto i sma偶y膰 z obu stron na z艂oto.
Ods膮czy膰 na papierowym r臋czniku, przed podaniem posypa膰 cukrem pudrem.
- s艂oik jogurtu (u mnie straciatella, mo偶e by膰 nawet naturalny)
- 1 jajko
- 艂y偶ka cukru
- 10 艂y偶ek m膮ki
- 艂y偶eczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
W misce ubi膰 jajko ze szczypt膮 soli orz cukrem. Doda膰 jogurt i wymiesza膰. Nast臋pnie doda膰 m膮k臋 oraz proszek do pieczenia dok艂adnie wymiesza膰. Ciasto odstawi膰 na 10 minut.
W garnku rozgrza膰 olej. Wrzuca膰 na rozgrzany t艂uszcz 艂y偶k膮 ciasto i sma偶y膰 z obu stron na z艂oto.
Ods膮czy膰 na papierowym r臋czniku, przed podaniem posypa膰 cukrem pudrem.
Komentarze
Prze艣lij komentarz