Kotleciki z soczewicy
Drobna, sycąca a zarazem bez mięsna przekąska.
Składniki:
Marchewkę zetrzeć i dodać do soczewicy. Dodajemy przyprawy, mąkę i łyżkę oliwy i blendujemy. Formujemy kotleciki i wykładamy na blachę. Pieczemy w 180 stopniach około 0 - 15 minut. Odwracamy kotleciki i pieczemy jeszcze 10 minut.
Składniki:
- szklanka soczewicy
- jedna marchewka
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- bułka tarta do obtoczenia
- łyżeczka cynamonu, imbiru
- szczypta soli i pieprzu
- oliwa
Marchewkę zetrzeć i dodać do soczewicy. Dodajemy przyprawy, mąkę i łyżkę oliwy i blendujemy. Formujemy kotleciki i wykładamy na blachę. Pieczemy w 180 stopniach około 0 - 15 minut. Odwracamy kotleciki i pieczemy jeszcze 10 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz